Joyzine.se


Recension - Skiva

Deathember
Going Postal, 2013
Skivbolag: Violent Groove Music Group
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-26
Hemsida: www.deathember.com

Efter en lovande demo och en tillika upplyftande ep har huvudstadens Deathember slutligen gått vilse i fullängdsformatet.

”Going Postal” är nästan smärtsamt kompetent. Produktionen är snygg, musikantskapet förbannat skickligt och sången uppfordrande aggressiv på ett tilltalande sätt. Men när Deathember genom sina elva spår gör sitt bästa för att krama essensen ur Meshuggah, Gojira och Strapping Young Lad blir det bara poänglöst och inte minst i avsaknad av karaktär och identitet.

Jag har gillat den här orkestern tidigare, men på ”Going Postal” tappar de mig. Jag hör bara ett evigt staplande av meckiga partier utan riktigt sammanhang. Som om det är mer uppvisning än känsla herrskapet är ute efter och det vet ni ju vad jag tycker om sådan musik. Det får gärna vara ekvilibristiskt, men inte på bekostnad av känsla och dynamik.

”Going Postal” balanserar farligt nära den där gränsen. Deathember lever fortfarande upp till sitt epitet groove metal, men de har inte skrivit några bländande låtar till den här skivan. Istället har de rafsat ihop vad de hade i replokalen och lagt det på hög. Det är så det låter. Och då imponeras jag inte hur fantastiskt framförandet än är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Deathember ()
Deathember (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner