Joyzine.se


Recension - Live

Pendulum
Pier Pressure, Göteborg
2010-06-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-21
Hemsida: www.pendulum.comPendulum är det överlägset fränaste bandet på Pier Pressure, men vad skriver man egentligen om dem? Det är ytterst sällan jag har svårt att hitta ord för att beskriva saker – det hade ju varit lite opraktiskt med tanke på yrkesvalet – men i fallet Pendulum står jag faktiskt och vacklar. Så länge konserten pågår är jag hur nöjd som helst över det dunder som träffar min bröstkorg, men i efterhand står jag där och famlar efter orden för att beskriva upplevelsen.

Det handlar inte om att jag har svårt att sätta ord på musiken – för den här musiken går verkligen inte att kategorisera – utan snarare om att det är svårt att få grepp om vad som verkligen hände. Var det en konsert eller ett synnerligen väl genomfört performance.

När gruppen mixar tung rockmusik med ännu tyngre dansmusik (framförd med riktiga instrument – cred!), låter hårdrocken gå i klinch med The Prodigy (som de också nallar Voodoo People rakt av ifrån) uppstår sann kärlek. Samtidigt som bandet framför sin musik valsar Ben Mount fram och tillbaka över scenen som en speedad Duracell-kanin och gör egentligen inte så mycket mer än eldar på åskådarna i sann H.P Baxxter (Scooter)-anda. Med den skillnaden att Mount naturligtvis är en störtskön liten tomte som lyfter showen.

Det går inte att stå still, det går inte att tycka illa om det, det går inte att finna ord. Pendulum måste helt enkelt ses live.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De små guldkornen
Dans Dakar - jag förväntar mig mycket

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner