Joyzine.se


Recension - Skiva

Jonas Schwartz
Six, 2012
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-24
Hemsida: myspace.com/jonasschwartz

Härom året frestade Jonas Schwartz med en ep-triologi som inledde fullkomligt lysande med ”Am I Even Close?” (vars inledningsspår If I Close My Eyes fortfarande är något i hästväg) för att sedan krokna och blir mindre och mindre intressant för varje släpp. Därför är det glädjande att debutalbumet ”Six” framstår som en frisk nytändning.

Schwartz sjunger eldigt och hanterar sin originella sångröst på ett väldigt tilltalande sätt. Det är desperat och med känslorna utanpå huden utan att det på något sätt känns sökt eller överspelat. Jonas Schwartz brinner för sitt uttryck. Det kan vi slå fast ganska snabbt.

Dessutom greppar låtarna tag riktigt snabbt den här gången. Det är genomarbetat, det är känsligt och det är framförallt lättillgängligt mitt i alla emotioner. Pop som river och sliter och klöser utan att bli brötig. Schwartz gör helt enkelt det mesta av sina förutsättningar. Inte minst i suggestiva singelsläppet Ideas (som figurerat flitigt på en mängd bloggar), en riktigt, riktigt bra låt.

Några spår från den där singeltriologin har också letat sig in och fungerar bra i det här sammanhanget. Varför If I Close My Eyes inte är ett av dem är något som övergår mitt förstånd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jonas Schwartz
Jonas Schwartz (2011-01-01)
Jonas Schwartz (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner