Joyzine.se


Recension - Skiva

Dying For Some Action
Die Harder!, 2012
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-02
Hemsida: sv-se.facebook.com/dyingforsomeaction

Jag kan inte uttala mig om hur svältfödda kidsen i Uddevalla är på musik och kultur, men att döma av vad det här bandet heter och hur det låter kan man dra slutsatsen att utbudet förmodligen lämnar betydligt mer att önska.

Dying For Some Action öser som om det inte fanns någon morgondag. Som om det enda alternativet om man vill uppleva musik är att spela den själv och de spelar med samma frenesi som en utsvulten skulle kasta sig över ett dignande buffébord.

”Die Harder!” är så övertaggad att man bokstavligt talat kan känna adrenalinet som sprutar. Det hade kunnat vara något oerhört positivt om gruppen kunnat tygla och hantera sina känslor, men så är inte riktigt fallet. Långa stunder löper de istället amok och spelar alldeles för snabbt. Snabbare än vad de är kapabla till, vilket leder till ett stapplande och långt ifrån snortight intryck. Nu är spjuverpunkig rockmusik (eller rockbestyckad spjuverpunk om ni hellre vill det) knappast en genre som kräver musikantskap i toppklass, men det blir tyvärr lite för slarvigt på sina håll.

Det där spela hellre än bra går igen lite även i materialet. Här bjuds fyra egna stycken och en cover på The Stooges Search & Destroy och inget sätter sig egentligen. Det är några riviga gatlopp som lämnat skallen innan de ens spelats klart.

Däremot måste man ge bandet att de är dedicerade. Det hörs att de har roligt när de lirar och att de brinner för sin sak. Dessutom har sångerskan som kallar sig Emelie Shamless en riktigt fräck röst. Med andra ord finns hopp för framtiden när ungdomsligan sansat sig en aning och slutat längta efter action så förbannat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner