Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Coyote Ugly, 2000
Skivbolag: Curb Entertainment International
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: -

Ibland är man nog lite dum i huvudet. Jag som allt som oftast stoppar i distade och skrikande produktioner i min stereo och då och då varierar mig med någon Lars Winnerbäck-platta, diggar den här svulstiga smörpopen stenhårt.

Filmen fick minst sagt sval kritik, men det hindrade inte mig från att se den och tycka om den. En sak som gjorde att filmen var så bra var den passande musiken. På soundtracket finns som vanligt inte alla låtar med och det är synd, för många fina kompositioner har fallit bort. Det som är kvar är dock väldigt bra och det är bara några få låtar som inte riktigt håller måttet.

LeAnn Rimes är den artist som är representerad med flest låtar på skivan (4 stycken). Hon sjunger bland annat huvudlåten från filmen - Can't fight the moonlight. Det är en barbiepoplåt, men har ändå mer tryck än vad sådana låtar brukar ha. Då och då svävar låten på gränsen till att falla in i den smördrypande världen, men klarar sig hela tiden med en hårsmån och det gör den till en alldeles förträfflig melodi. Faktum är att alla låtar signerade LeAnn Rimes är riktigt angenäma bekantskaper.

Förutom nämnda LeAnn Rimes finns det några artister till som ägnar sig åt lättillgänglig melodipop, men det är långt ifrån den enda musikstil som ryms på skivan. The Charlie Daniels Band levererar en underlig countrykomposition som det inte går att låta bli att dra på munnen åt. Grupperna EMF och INXS bjuder på en rejäl dos bögdisco och tankarna flyr till skumma klubbar där män iklädda läder...det kanske vi ska ta en annan gång. Låtarna är hur som helst bra.

Så nu sitter jag här med mitt huvudbry och en riktigt bra skiva i handen och vet inte riktigt vad jag ska göra eller hur jag ska bete mig. Egentligen gillar jag ju inte sådan här avslappningsmusik och brukar inte falla för vackra och osäkra stämmor som sjunger "I love you". Men det här klingar så ljuvt att jag tänker låta skivan snurra några varv till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2006-01-01)
V/A (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner