Joyzine.se


Recension - Skiva

Rowdy Ramblers
Blessed By The Tide Turn, 2008
Skivbolag: Svedjebruk
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-04-11
Hemsida: www.rowdyramblers.com

Ibland lyssnar jag på skivor som jag överhuvudtaget inte vet vad jag skall säga om. Detta är en av dem. Jag har spelat Stockholmarnas debutplatta förvånansvärt många gånger för att inte ha mycket att säga om den. Oftast är det inget bra tecken. Inte nödvändigtvis – men i detta fall är det till det förstnämnda.

Med en blandning influenser där bland andra Hawkwind och Pugh Rogefeldt står uppradade vid sidan av varandra kunde jag inte ha en aning om vad jag hade att vänta. Men Pugh in space kändes som ett vinnande koncept. Men glöm det. Pugh kommer inte ut på någon rymdpromenad, åtminstone inte här.

Vad vi har här är ganska slätstruken rock ’n’ roll, med ett lite punkigt driv i sig. Men det hela driver ingenstans, det är det som är problemet med det hela.

Skivan har något till havs-tema som jag inte riktigt greppar, med båtbilder och havsreferenser, men det känns snarare som om jag guppar omkring i samma stilla lilla insjö, än driver omkring på ett vilt hav. Och det är ingen som tar rodret, därför strandar båten ganska snart och blir än mer stillaliggande.

10 låtar senare är de ställen där det svängde till, eller hände någonting utöver det annars ganska trista och monotona, väldigt lätträknade. Jag får de till två. Ett är när det kommer in lite härligt orgelsväng i Ain’t Our Place, och två är i ’Til I Bleed, som får in Kristina Karlsson på sång, som kan väga upp Erik Bystedts lite jobbigt skrikiga stämma. ’Til I Bleed, är också den förvånansvärt korta debutplattans starkaste låt, även musikaliskt. Övriga är svaga och intetsägande.

“All songs written by Rowdy Ramblers…except Rock ´N’ Roll Nigger…” Under skivans futtiga 35 minuter, som förvisso känns något längre, måste jag ha missat covern av Patti Smith-låten som i alla fall omnämns i konvolutet (?)

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Spock, 2008-05-04 12:38:11 (80.251.192.2)

Gillar också plattan! Greppar i och för sig inte heller Pugh referensen? Pinsamt att recencenten refererat till fel låtar, Kristina sjunger ju t.ex. på Die for the beat.

rocky, 2008-04-21 13:43:04 (213.115.63.170)

plattan är ju grym!! rock n roll nigger hittar den som letar... innan skivans första spår!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner