Joyzine.se


Recension - Skiva

Ablaze My Sorrow
Anger, hate and fury, 2002
Skivbolag: No Fashion Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-10-14
Hemsida: www.myspace.com/ablazemysorrowswe

Här mina damer och herrar har ni verkligen något att låna era utslitna öron åt. Svenska Ablaze my sorrow har lyckats knåpa ihop en skiva som har alla ingredienser för lyckad dödsmetall. Aggression, hårt pisk, melodier och en förvånansvärd hitkänsla. Jag kan inte säga annat än att ”Anger, hate and fury” är ett av årets bästa dödssläpp.

Många av de så kallade ”melodidöds”-banden blir ofta lite mesiga i sin musikaliska framtoning i takt med att de försöker skriva melodiska och kommersiellt gångbara låtpartier. Själva renset kommer då i andra rummet och framträder – som på senaste Soilwork till exempel – ibland till och med bara lite svagt. Ablaze my sorrow kompromissar inte på den punkten. Manglet ska vara kompakt och ha sin självklara plats i låtarna. Bandet har en oerhörd förmåga att klämma in melodier och trallrefränger i låtarna utan att tappa dödsstämpeln. Här handlar det inte om en platta att kategorisera som ”melodidöds”, utan helt enkelt om smart death metal.

Inledande Erased/Relived sätter ribban högt och inte många låtar på plattan når upp i dess standard. Men låtmaterialet som finns bakom är starkt och medryckande. ”Anger, hate and fury” fungerar såväl för röjorgier som för mer eftertänksamma aktiviteter. Kristian Lönnsjö bjuder på en klart bra dödsstämma och allsångsrefrängerna är faktiskt riktigt trevliga. Och ni som enbart dyrkar döden och avskyr melodier, låt inte mitt dravel skrämma er. Skivan är tillräckligt hård för att tillfredsställa även er.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner