Joyzine.se


Recension - Live

Black Kids
Accelerator, Stockholm
2008-06-25
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-02
Hemsida: myspace.com/blackkidsrock

Det är tur att det är mörkt i spellokalen, för plötsligt känner jag hur det hettar till i mina kinder. Jag skäms. Kanske mest för mig själv, men ändå. Hur kan man bli förvånad av att det faktiskt finns black kids i ett indiepopband som heter Black Kids? Jag skäms för att jag blev förvånad. Men kom igen, är inte just indiepopen vansinnigt överrepresenterad av unga bleka pojkar med gitarr, snelugg och dålig hy? Efter den här kvällen vet jag dock bättre.

Black Kids är ett fullfjädrat femmannaband från Jacksonville, Florida, och dansant discorock är deras melodi. Nu menar jag riktig dansant discorock. Då jag är något sen till spelningen i ett av de angränsade husen till Münchenbryggeriet är det som att gå in i en vägg av värme när jag väl tagit mig alla sex våningar upp till lokalen där Reggie Youngblood och hans manskap håller hov. Det dansas överallt. Konceptet är så enkelt. Ett schysst beat, budskap som Listen To Your Body Tonight och I’m Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You och sedan bär det iväg!

Jag trodde att det skulle bli svårt att få se något som toppar MGMT:s spelning precis innan Black Kids går på scenen, men tji fick jag. Black Kids musik känns så vibrerande vital att det automatiskt börjar rycka i mina dansnerver och ett stort smil hotar att cementera sig fast i mitt ansikte för all framtid. “Partie Traumatic” heter debuten som förhoppningsvis snart landar på en skivdisk nära dig, och tro mig, skivan kommer verkligen ge skäl för sitt namn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Accelerator 2008

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner