Joyzine.se


Recension - Live

Kent
Arvikafestivalen
2008-07-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.kent.nu

”Något av det bästa jag någonsin har sett” sade bokningsansvarige för Arvikafestivalen 08 på lördagens presskonferens, och det var nästan så att man kunde se håren resa sig på hans armar. Stora ord från någon som förmodligen sett en och annan spelning i sina dagar, och verkligen stora ord när det handlar om Eskilstunas egna vita tigrar, Kent, ett band som sannerligen inte skämt bort sina fans med grymma spelningar genom åren (nej, kom igen, inte ens ni die hard-fans kan komma och påstå något annat).

Men så hände det något. Det krävdes tydligen ett avhopp för att bandet skulle ta sig i kragen, och med lite nytt blod på scenen, om än endast i liveformat, framstod Kent som en helt ny liveupplevelse när de gav sig ut på turné efter att ha släppt ”Tillbaka till Samtiden”, bandets åttonde album i ordningen. Så för att verka smartare än vad jag är kunde jag redan på förhand säga att Kents spelning på Arvikafestivalen skulle bli något att minnas.

Det verkar som att det är fler människor som delar denna min framtidsvision är min första tanke när jag armbågar min fram nere på grusplanen framför Vintergatan (publikrekord fick jag sedan höra på tidigare nämnd presskonferens), ett par låtar in i setet. En del band strippar ner sin scenshow när det är dags för festivalspelningar; Kent gör det inte. Kvar är samma gigantiska videoskärm bandet kuskade runt med när jag såg dem i våras, och tro mig när jag säger att den förstärker intrycken tiofalt. Generation Ex är mäktig upplevelse, trots att jag redan sett exakt samma version en gång tidigare.

På ett sätt blir inte den här recensionen riktigt rättvis, spelningen var riktigt bra, men ändå inte så mycket mer än vad jag förväntat mig. Ok, de hade ett konfettiregn som klimax i Mannen Med Den Vita Hatten (16 år senare), annars är det mesta sig likt från senast vi sågs. Men om man, säg, är på Arvikafestivalen för första gången och aldrig har sett Kent förut, då måste det ha varit rena släggan i magen, Kent har satt en livestandard som imponerar stort. Något av det bästa jag sett? Nej, möjligtvis topp 10 kanske. Men en bra spelning var det.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2010
Årets bästa 2011 enligt Ricky Holmquist
Kent (2012-01-01)
Kent (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


vision, 2008-07-12 02:17:02 (79.102.86.130)

det var verkligen det bästa jag någonsin sett också, och då är jag inte det minsta arvikapartisk men däremot var jag på över 50 spelningar bara förra året. dessutom är det ganska kul att du sänker betyget (antar jag) för du har sett dom fler gånger, det är sjukt stor skillnad från gång till gång när man ser kent. jag har enbart sett dom 3 gånger sedan hösten förra året men kan lätt sätta 2/5 på stockholm's spelningen 4/5 i trollhättan 5/5 på arvika trots att det var precis samma spelning, men sen är det ju väldigt fånigt att recensera spelningar också enligt mig. ---- www.nihilisten.se

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner