Joyzine.se


Recension - Skiva

Projekt Ekan
S/t, 2012
Skivbolag: Switchlight
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-02-18
Hemsida: facebook.com/ProjektEkan

Ett nytt projekt från ett gäng etablerade svenska musiker har sett dagens ljus, Projekt Ekan. Alla medlemmar gömmer sig bakom pseudonymer och leds av frontmannen Subcomandante Ekan. Skivbolaget hintar om att det rör sig om medlemmar från bland annat Suicide Syndicate. Bandet växte fram i replokalen under influenser av alkohol och sena kvällar. Innan de själva hade nyktrat till hade de redan material till en hel fullängdare.

Tydligt influerade av street punk som svensk punktradition bräker de på i 14 spår om fattigdom, politikerhat och fylla, mycket fylla. De hinner även med att riva av två svenska covers på skivan, Billy Braggs To Have and To Have Not (som Lars Fredriksen and the Bastards gör så många gånger bättre) och Bob Marleys, I Shot the Sheriff.

Jag har svårt att sätta fingret på om det här är på riktigt eller om det bara är ploj. Låttitlarna och texterna är så opersonliga och stereotypiska att det känns som om de gör en karikatyr på svensk punk. Själva musiken har jag inget direkt att klaga på, det märks att det är musiker med rutiner.

Sången känns däremot i stunder otajt och vilket band med medlemmar över 14 år och med självförakt skriver texter och låtar som Full Som Fan, Jag hatar Snuten och Dra åt Helvete? Bandet bjuder dock på en del komiska textrader som denna godbit ur Full som fan: "Jag är bäst på att slåss och jag är jävligt snygg". Undvik denna skiva och gå och köp något med Gatans Lag, där har du svensk arbetarklasspunk på riktigt.

Det finns så många andra band som gjort detta så mycket bättre och Projekt Ekan bör nog fortsätta spela Rancid-covers i replokalen i stället.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner