Joyzine.se


Recension - Skiva

Loveflowers
S/t, 2008
Skivbolag: Mile Music
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2008-11-04
Hemsida: www.loveflowers.se

Tremannabandet… förlåt, två män och en kvinna är det ju. Hursomhelst är det här Loveflowers självbetitlade debut, som för övrigt (och helt oväsentligt i sammanhanget) är ett otroligt banalt och fantasilöst bandnamn. De har valt att göra en skiva med låtar både på svenska och engelska, vilket jag tycker är bra och alltför dåligt utnyttjat. Visst kan en konsekvent linje vara mer givande för helheten, men känner man att uttrycket blir bättre på ett visst språk bör det vara givet att välja just det.

Huvudtemat på ”Loveflowers” är vispop, en del folk, lite country och mycket akustiskt. Det är lugnt, nästan haltande långsamt och väldigt avskalat på flera håll. Nästan alla spår bygger enbart på en akustisk gitarr, vilket medför en rätt tråkig enkelhet och framför allt enformighet. Samtidigt balanseras det något av den dynamik som medförs av att ha två sångare, en manlig och en kvinnlig. Framför allt när de får ta jämbördig plats tillsammans, som exempelvis på Här och nu, blir det direkt mer intressant. Det glimtar även i övrigt till på andra håll, inledningen av Lock the door låter ödesmättat med sina stråkar och som något jag skulle vilja höra Kent ta sig an. Det går inte att komma ifrån att musiken bär tydliga spår av svenska artister som Lisa Ekdahl och Peter LeMarc. Särskilt den senare och inte minst i Jag vill ha mer. Men framför allt är det skrala innehållet det som tyvärr blir behållningen av skivan. Det händer i princip ingenting och låter oftast som om bandet inte haft en tanke på att vända sig till en vidare publik. Textmässigt är Loveflowers inte heller några pionjärer direkt och många av ackordföljderna känns väldigt tagna från andra artister och band.

Jag vet inte jag. Skivan är ingen katastrof och har sina stunder, men den är otroligt enkelspårig och således tråkig. I pressmeddelandet står det att det viktiga med musiken är att känslan kommer fram. Det låter ju onekligen bra. Synd då att Loveflowers misslyckas så fatalt med att just förmedla en känsla. Stillsamhet fungerar ju förvisso ibland. Men inte på detta sätt i tio segdragna låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner