Joyzine.se


Recension - Skiva

Twin Atlantic
Free, 2011
Skivbolag: Red Bull Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-09
Hemsida: myspace.com/twinatlantic

Det albumdebuterande Glasgow-gänget går hem våldsamt hemma på de brittiska öarna – givetvis. Är det något britterna är mästare på är det väl att hypa upp medelmåttiga gäng?

Twin Atlantic är medelmåttiga i hänseendet ”onödiga” och ”ooriginella”. Att det är killar som kan skriva låtar, spela fint på sina instrument och säkerligen rocka röven av sin publik live råder det ingen tvekan om, men ”Free” är ett fruktansvärt onödigt album. Ett ointressant album.

Ni har hört det förr, gång efter annan. Punkigt driv, fagra refränger, lite At The Drive-In-känsla där det passar och så en sångare som gapar på bäst han kan långt fram i ljudbilden. Det är standardmodell 1A för hur man får unga flickor att lyfta på kjolarna och unga pojkar att bli lite fullare än vad som var tänkt från början. Men det är inte särskilt kul.

Musikbranschen har alltid handlat om att återforma det som redan finns, visst är det så, men det känns som att den här genren står och trampar lite för mycket vatten och har gjort det alldeles för länge för att det ska kunna vara hälsosamt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Twin Atlantic (2014-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner