Joyzine.se


Recension - Skiva

Hearse
Single ticket to paradise, 2009
Skivbolag: Vic Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-05-11
Hemsida: www.hearse.se

Redan när jag skrev om den här trions senaste fullängdare ”In these veins” för ett gäng år sedan antydde jag att tålamodet var slut, att hoppet var ute. Hearse blir aldrig mer än lovande på papperet. Ändå finnar jag mig sittande med vissa kittlande förhoppningar inför avlyssnandet av ”Single ticket to paradise”. Människan är dum, vi lär oss aldrig av våra misstag, det har historien utvisat.

Om ”In these veins” var beviset på att Hearse aldrig kommer att bli det där bandet vi en gång trodde går de fullkomligt in i väggen med ”Single ticket to paradise”. Vad hade de egentligen med sig när de bokade studiotid hos Dan Swanö? Två fräsiga riff och några solon? Det låter så om den här skivan i alla fall.

Rockgroovig dödsmetall i all ära, men inspirationen är ju uppenbarligen helt slut. Att gå från standardiserat dyngbröl till urvattnad stagnation är inget vidare karriärdrag. Låtarna på ”Single ticket to paradise” saknar bäring. Det är staplande av osammanhängande idéer varav inte ens hälften är bärkraftiga. Ofta kritiserade sångaren Johan Liiva överger rent av sin karakteristiska brölsång till förmån för pratsång i flera låtar. Det här är ljudet av en trio som ville spela in en ny platta, men varken hade material eller finess till att göra det.

Nu hoppas jag att jag lärt mig en gång för alla. Hearse blir aldrig något imponerande (och borde i självinsiktens namn lägga ner efter det här) och förväntningarna borde vara nere på noll från och med nu. Men jag är ju människa...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Songs For The Sleepwalkers (2012-01-01)
Hearse (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner