Joyzine.se


Recension - Live

A Camp
Hultsfredsfestivalen
2009-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.acamp.netVädrets makter gillar att lägga sig i under Hultsfredsfestivalen det här året. Flera spelningar drabbas av tungt regn och när A Camp tar största scenen i besittning blåser en tung vind över området. Nina Persson tvingas hålla hårt i sin frisyr och de gyllengula fjädrarna som monterats på mickstativen gör sitt bästa för att slita sig loss i byarna.

I mångt och mycket kämpar Persson och hennes A Camp med precis samma problem som Regina Spektor gjorde några dagar senare. Vädret och den enorma scenen talar tungt emot den stämningsfulla och oftast väldigt lågmälda musiken. Men där Spektor regnade bort helt och hållet lyckas A Camp faktiskt kämpa emot den tunga vinden. Mycket på grund av att samspelet mellan Persson, maken Nathan Larson och Niklas Frisk (gitarristen och låtskrivaren) är väldigt starkt, men främst för att gruppen har ett låtmaterial som man inte kan argumentera bort. Inte ens om det blåser halv orkan in över scenen.

Följaktligen klarar A Camp i alla fall oavgjort mot vädret och kommer undan med äran i behåll. Scenen och tidpunkten (det här är naturligtvis musik som ska avnjutas i små och mörka salonger) kunde givetvis vara mycket bättre, men i hitlåtarna I can buy you och Stronger than Jesus tänds en stämningsfull gnista i publiken som är väl värd att minnas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Hultsfred
Arvika 2006 - Campingscenen
A Camp (2002-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner