Joyzine.se


Recension - Live

Dead By April
Hultsfredsfestivalen
2009-07-10
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-07-11
Hemsida: www.deadbyapril.com

Det band som självsäkert intar Teaterladan i Hultsfred när klockan klämtat halv två natten mellan fredag och lördag är inte samma band som skitnödigt slarvade bort speltiden och skamset fick lomma av scenen utan att ha spelat sin stora hit Losing you i Göteborg några veckor tidigare. Det här är en van orkester som vet vad den gör och som inte blir tagen på sängen av scenstorleken och publikmängden.

Dead By April är ett ungt band som med sitt majorkontrakt är på stadig uppgång och de måste lära sig att hantera de riktigt stora scenerna. På mindre klubbscener, som den i Teaterladan, har de emellertid inget nytt att lära. Mängder av mil på vägarna och trampande av ölklibbigt scengolv har gjort bandet rutinerat. De vet precis hur de ska göra för att showen ska bli så bra som möjligt på den här nivån och det osar pondus om herrarna när de intar estraden och fyrar av Trapped (som på skiva polerats alldeles för hårt, men som live fortfarande är en ypperlig stänkare).

Mer och mer har gitarristen och låtskrivaren Pontus Hjelm också släppts fram till sångmicken. Att han är hjärnan bakom mycket av materialet är inget nytt, men att han nu också kliver in och stöttar upp där Jimmie Strimells skönsång inte riktigt räcker till gör bara Dead By April till ett ännu bättre band. Rösterna kompletterar varandra helt okej och gör den annars ganska formstöpta musiken mer dynamisk.

Det är bra tryck på Dead By April den här natten, men ändå är det inte någon spelning som kommer gå till historieböckerna. Det är svårt att sätta fingret riktigt på varför för bandet jobbar efter bästa förmåga och släpper sin vana trogen in naken-Putte på scenen. Men den sista riktiga gnistan saknas. Eller så är det helt enkelt bara så att låtmaterialet, även om det tenderar att bli betydligt hårdare live än på plattan, är stöpt i lite för mycket samma form för att det ska kunna engagera genom en hel konsert.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2009
Lillasyster
Dead By April (2011-01-01)
Dead By April (2008-11-20)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner