Joyzine.se


Recension - Skiva

Get Well Soon
The Scarlet Beast O'Seven Heads, 2012
Skivbolag: City Slang
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-28
Hemsida: www.youwillgetwellsoon.com

I skrivande stund: måndagen den 13 augusti. Sommaren har varit en orgie i misslyckad väderlek och utanför rutan ser det återigen smått höstlikt ut. Jag (och säkert många med mig den här måndagsmorgonen) befinner mig i ett förvirrande mellanläge. Någonstans mittemellan en sommar som håller på att ta slut och en höst som väntar. Som bjuder på osäkerhet. Det som ändå varit bra med sommaren är över och håller så sakta på att tona ut. Framtiden är ännu höljd i ett suddigt dunkel.

Det är en bitterljuv känsla. Minst sagt.

Och inget passar bättre att illustrera denna känsla än just Get Well Soon och ”The Scarlet Beast O'Seven Heads”. Bitterljuv är dess mellannamn.

Konstantin Gropper, som döljer sig bakom det bandnamn som är betydligt mer hoppfullt än musiken han skapar, har komponerat 13 melodier som klätts i stora arrangemang trots att det egentligen bara är småskaliga reflektioner. Hans Nick Cave-murriga röst dryper av känslor och de mörka poplåtarna blir till svulstigt bitterljuva epos när de genomtänka arrangemangen lyfter dem mot himlen. Jag kan i mitt känslomässiga tillstånd inte tycka annat än att det är oerhört talande. Snudd på fantastiskt.

Gropper sägs själv ha kallat det här för en sommarplatta. Vi har nog lite olika referenser till vår omvärld han och jag för det här är inget annat än musik att möta en murrig och osäker höst tillsammans med. Jag kommer att spinna den många varv.

Storslagen och bitterljuv popmusik blir inte så mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Get Well Soon (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner