Joyzine.se


Recension - Demo

Kungers
Vi vill inte ha era kanonkulor
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-02
Hemsida: www.kungers.nu

Omslaget på den här demon är groteskt fult, men i övrigt bjuder Kungers på fräsch och tänkvärd konst. Den enda riktigt bra referenspunkten stavas kort och gott LOK. Men Kungers är inte närmelsevis så hårda som det framlidna göteborgsbandet och adderar betydligt mer hip-hopinslag till riffandet.

Inledande Bu för dom bjuder på energi, ett skönt groove och attityd, en första klassens komposition. Även sjätte spåret, tillika avslutningslåten, Skönare så är en fullträff. Med ett markant sväng och akustiska guror visar Kungers att de inte snöat in på en speciell inriktning. Det genomsyrar hela inspelningen, bandet vågar följa alla sina infall och är inte rädda för att demon ska ge ett splittrat intryck. Bandet blandar och ger friskt och även om det faktiskt blir väldigt spretigt är det ingenting som stör.

Lyriken kan från början uppfattas som likadant ordblaj som det numera avställda lokomotivet blivit synonymt med. Så är dock inte fallet. Kungers har många tänkvärda inlägg att komma med, inte minst när det gäller musikindustrin.

Jag uppskattar de fem gossarnas häxbrygd där till och med en liten gnutta folktoner fått smyga sig in. Kungers gör något som är eget och riktigt trevligt. Det finns onekligen en framtid för det här gänget, om det nu är det de vill.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 2

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner