Joyzine.se


Recension - Skiva

Vivianne
Live, 2009
Skivbolag: Musichelp
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2009-07-15
Hemsida: -

Vivianne är en dam som valt att släppa debutskiva efter 50 års ålder. Man förstår av texten som medföljer skivan att Vivianne lagt ner både tid och kraft för att få ge ut den här skivan.

Men nej, det hjälper inte hur många chanser jag ger henne. Det känns som att hon försöker vara 70-tals proggig, men det blir bara töntig kristen dålig visa. Att hon är kristen är väl i och för sig ingen hemlighet då hon tackar Allhelgonakyrkan för att den visat rätt väg i texterna i konvolutet.

Det börjar hemskt med Bli din egen guru som är en sång som handlar om att du själv kan bestämma vad du ska äta för att kroppen ska bli nöjd. Sedan går det endast utför... Det blir bara värre. Värst blir det när hon hyllar spådomskort i Tarot och berättar om mobbningen som hon blivit utsatt för i Falsk gemenskap. Hennes mening med texterna är inte alls fel alla gånger, men på sättet det formuleras och framförs blir det mer som att kika i hennes privata dagbok. Det går inte att ta musiken på allvar, hur mycket man än försöker.

Vivianne borde skriva krönikor i någon tidning istället, för där tror jag att hon kanske har något att tillföra. Här blir det bara pinsamt. Det gör ändå lite ont i hjärtat att behöva ge henne såpass dåligt betyg eftersom jag hör och läser om att hon verkligen lagt ner sin själ i den här skivan. Men vad ska man göra? Det som stör mig mest med skivan är att hon verkligen skriver texter som etsar sig fast i mitt huvud. Hur jag än försöker går det inte att bli kvitt de hemska raderna ”tarot, tarot, är ett sätt att spå” eller ”bli din egen guru, ät vad du vill. Av alla fina smaker kroppen säger till. Vad är det du behöver för att må bra. Lyssna på din mage. Den vet vad du ska ha”.

Jag vet inte hur jag ska kunna ge skivan mer än sämsta betyg. Det enda som är positivt med plattan är att det verkar vara hyfsade musiker som kompar henne…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Soptunnans blommor

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner