Joyzine.se


Recension - Skiva

The New Heaven Dieppe
S/t, 2009
Skivbolag: TNHD
Av: Marcus Ulvsand
Publicerad: 2009-12-11
Hemsida: www.tnhd.se

The New Heaven Dieppe är ett projekt som startades med visionen att kunna kombinera uttrycken som de blir inspirerade av, vilket har resulterat i en salig blandning av makeup, fotokonst, en egen klädlinje och naturligtvis musik. Debuten musikmässigt kommer i och med denna självbetitlade EP som innehåller fem låtar, präglade av en elektronisk ljudbild som inte är helt olik den synthbaserade electropopen som gjorde det brittiska succébandet Hot Chip kända under början av 00-talet. Att dra för mycket paralleller till Hot Chip blir dock missvisande, då The New Heaven Dieppe aldrig kommer bli en succé.

Det som Hot Chip lyckades med var att använda de karaktäriserande tv-spelssyntharna i en professionell ljudbild, utan att låta det ta över och förlöjliga låtarna, något som The New Heaven Dieppe tyvärr helt misslyckas med. De har istället skapat en EP som låter som ett soundtrack till ett par riktigt tråkiga Super Mario-banor, där den instrumentella låten The Outsiders hade gjort succé.

Den oproffsiga ljudbilden hade kunnat räddas av bra låtskrivande och bra sånginsatser, något som tyvärr helt uteblir. Låtarna är enformiga och odynamiska och toppas av falska melodier, som förmedlar dåliga texter på en engelska som man bara kan vara stolt över om man varit den tredje medlemmen i den ryska nittiotalsduon T.A.T.U.

Som sagt, The New Heaven Dieppe blir nog aldrig någon succé, och det beror säkert delvis på att de inte siktar på att slå igenom. Om de någonsin skulle lägga krut på någonting så skulle jag ge de rådet : satsa på kläderna, för även om deras klädlinje inte må vara något exceptionellt så är det bra mycket bättre än musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner