Joyzine.se


Recension - Skiva

Bonafide
Fill Your Head With Rock (ep), 2011
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-31
Hemsida: www.bonafiderocks.com

Senast jag behandlade Bonafide, i samband med plattan ”Something's Dripping”, var det en grupp herrar som blev mäkta förgrymmade över att jag försökte skoja till det lite (eller försökte och försökte, jag var synnerligen lustig om ni frågar mig). Ilskna kommentarer och mail haglade och någon startade till och med en diskussionstråd på Sweden Rock-forum för att på grundval av just den enda recensionen deklarera att hela den här siten var ett sopigt, oseriöst skämt.

Således håller jag mig till ren och skär recensionsfakta den här gången för att inte uppröra någon i onödan. Men den är tyvärr inte alls lika upplyftande. Inte ens i närheten.

Här har vi nämligen ett gäng herrar (för det är tal om herrar snarare än gossar), som förvisso är kompetenta, men som spelar musik så slentrianmässig och klyschig att klockorna stannar. Bara att döpa huvudspåret till Fill Your Head Will Rock avslöjar ju åt vart det barkar. Här har vi lite klassisk gubbrock, lite pumpad arenarock, AC/DC-rasp i stämman och en och annan passage med Led Zeppelin-feeling. Ja, ni fattar att jag rabblar referenser nu och att det inte ens kommer nära originalen va?

Problemet är att Bonafide tycks vilja vara ett tribute-band snarare än något som kan betraktas utifrån ett eget perspektiv och då blir det inte särskilt roligt hur mycket de än anstränger sig. Som för att understryka detta klämmer de dessutom in covers av The Who, Humble Pie och Rose Tattoo. Tråkigt.

Så nu blev det visst fritt fram för de Bonafide-dyrkande internet-tuffingarna att krypa fram ur sina hålor igen. Om de fortfarande finns nu för tiden vill säga?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

En vacker liten saga från Sweden Rock 2008
Bonafide (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner