Joyzine.se


Recension - Skiva

Emerald Park
Reality Bites/Someone To Love (CDs), 2011
Skivbolag: AF-Music
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-03-08
Hemsida: myspace.com/emeraldpark

Efter de stora internationella framgångarna som Emerald Park fick med sitt debutalbum ”For Tomorrow” är det nu alldeles strax dags för det där svåra andra albumet. Denna singel är alltså ett smakprov på vad som komma skall till hösten 2011.

En del människor säger att de låtar som är allra bäst är de låtar som man lyssnar på en gång, men som man sedan inte kan få ur huvudet. Emerald Park har lyckas med bedriften att få plats med två sådana låtar på samma singel. För Reality Bites och Someone To Love är två stycken välproducerade och väldigt bra låtar som har den där finurliga egenskapen att de gärna sätter sig i huvudet och stannar där hela dagen. Efter många tappra försök att sluta nynna på textraden ”I was trying to get laid, you were looking for someone to love” som finns med i Someone To Love har jag nu gett upp och känner mig besegrad av musikindustrins trolleriknep när det gäller säljande singlar.

Förutom att bandet har adderat en stor nypa smittande refränger har de låtit det rockiga soundet från debuten ta ett kliv tillbaka för att ge plats åt ett lite mer tillbakalutat sound. Ett nytt sound som på något sätt känns väl passande för Emerald Park. Ungefär som en skräddarsydd kostym av bästa slag. Blandningen av det nya soundet och Tobias Borelius avslappnade sång gör denna försmak till något alldeles extra. När jag lyssnar på denna singel blandas en behaglig känsla i kroppen tillsammans med otålighet. För om första singeln är så här bra, hur bra kommer då albumet att vara?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emerald Park - "For Tomorrow"
Emerald Park (2006-01-01)
Emerald Park (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Tobias , 2011-03-08 19:53:40 (92.32.19.173)

Tack så hemskt mycket för recensionen! Vi känner oss hedrade. Vill bara tillägga att vi är så långt bort från "musikindustrin" man kan komma. Emerald Park ger ut musiken på eget bolag och betalar allt själva. Vår förra skiva har vi licensierat som Creative Commons, vilket innebär att man som privatperson får den gratis på t ex Jamendo.com.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner