Joyzine.se


Recension - Live

Mustasch
Sonisphere, Stockholm
2011-07-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-10
Hemsida: www.mustasch.net

Ralf Gyllenhammar och hans vapenbröder i Mustasch har mer eller mindre reducerats till pausakt under Sonisphere. Inklämda mellan In Flames och Slipknot står de knappast högst på särskilt mångas prioriteringslista, utan blir mest trevlig förströelse i väntan på nästa storakt.

Men frågan är om det inte är just Mustasch som låter bäst under hela festivalen. Ljudet är übertungt och tydligt och gruppen är som en väloljad maskin som sluggar sig fram. Det är verkligen svintight när Danne McKenzie gör sitt bästa för att prygla trumskinnen till döds och herr Gyllenhammar och gitarristen David Johannesson riffar så att svetten stänker.

Det är en sann glädje att slå ihjäl en timme tillsammans med Mustasch och setlistan består naturligtvis av idel festivalhits. Bring Me Everyone imponerar lika stort som den personliga favoriten I Hunt Alone. Double Nature bejublas minst lika mycket som nytillskottet i setet Angels Share och att öppna med tunggungande Dogwash är lika givet som att bränna av Mine tidigt.

Mustasch har vridit och vänt på sin repertoar och sitt framförande och förfinat det in i de finaste små detaljerna. Jag gissar att det är fler än jag som imponeras stort av Ralf och hans kumpaner trots att de den här kvällen knappast var så mycket mer än pausakt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Metallens sommar
Mustasch (2011-01-01)
Mustasch (2009-04-09)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner