Joyzine.se


Recension - Live

Kanye West
Way Out West, Göteborg
2011-08-13
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-08-26
Hemsida: kanyewest.com

Kanye West avslutar Way Out West med en spektakulär fest. Mannen med världens största ego har bestämt sig för att göra en treakters uppsättning av av allt det som är myten Kanye West. Allt finns med, balettdansöserna från Runaway-videon, ett vattenfall av fyrverkerier och framförallt alla de hits som utgör en alltmer växande låtskatt.

Kanye West sågas (om än ganska mjukt) dagen efter i våra två största kvällstidningar. Kritiken verkar handla om att huvudpersonens ego tar över showen och att han förstör konserten med ett alltför frekvent användande av autotune. Till den senaste kritiken kan man bara svara att det är som att kritisera Keith Richards för att spela för mycket gitarr. Den förstnämnda kritiken, att hans ego tar över showen är märkligt, det är hans ego som ÄR showen, och vilken show sen!

Kanye West är Michael Jackson med gatucredd. Han är Madonna men med en äkta kontakt med indiescenen. Han är soul och pop. Han är hiphop och rock. Han är Kanye West och han definierar popmusik 2011.

När han efter nästan två timmar kliver av scenen har vi lyssnat på en bikt bestående av konsumtion, trasiga förhållanden, hybris, sorg och droger. Jag tror att Kanye West är oss alla förkroppsligad, med alla våra brister och fel. Hans bikt är även vår och vi går alla renade därifrån.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2006

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner