Joyzine.se


Recension - Live

Honningbarna
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2012-05-08
Hemsida: honningbarna.no

När jag gick igenom banden inför festivalen fastnade jag för två band som jag tidigare inte lyssnat på. Det ena var Behzad Mehrnoosh och det andra var Honningbarna. Med en i början bristfällig research kombinerat med ett uselt sinne för att urskilja skillnader i grannspråken kunde jag inte riktigt placera varifrån bandet kom. Är det danska? Är det isländska eller någon konstig samisk lokaldialekt från nordnorge? För det enda jag kunde konstatera var att jag inte förstod ett ord.

Trots det var det ändå något som gjorde att jag fastnade för gossarna från Kristiansand, ett underbart tempo och punksväng som jag bara kan konstatera förstärktes när de äntrat scenen och de tveksamheter jag eventuellt känt när jag lyssnat på bandet på Spotify på grund av enformighet försvinner snabbt. Förmodligen är det faktumet att de utstrålar en sådan glädje på scen som smittar av sig på publiken den viktigaste ingrediensen för att bandets musik ska lyfta sig till den nivå den är på nu. Det är helt enkelt bra, oavsett om cello gnids eller basen står för gunget.

Det jag ångrar mest på festivalen är att jag lämnade spelningen lite tidigt för att se ett försenat soundcheck med en halvtänd Kapten Röd, det lovar jag mig själv att aldrig göra om då Honningbarna står på scen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2012

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner