Joyzine.se


Fem korta

Klubb Republik

Fem korta frågor till Henrik ”Nippe” Nilsson, klubb- och konsertarrangör, Klubb Republik, Norrköping…

Sammanfatta höstsäsongen för Klubb Republik.
Höstsäsongen har varit vår bästa höst någonsin får man lov att säga. Vi har kört fler akter än tidigare och haft en bra publiktillströmning. Folk börjar vilja gå ut och kolla konserter mer och mer vilket är väldigt kul. Jag tycker inte vi haft några direkta motgånger men ljuspunkterna har varit desto fler. Johnossi, Svenska Akademien, Bob Log III och Club Killers bjöd alla på grymma spelningar.

Hur ser det ut inför vårsäsongen?
Våren tycker jag känns lite tunn än så länge. Det finns inga direkt självklara bokningar som känns klockrena. Vi skall slå oss ned och titta på tänkbara bokningar de närmaste veckorna. Sen kommer vi förmodligen avvakta lite och se vad som känns rätt allt eftersom.

Vilken är den bästa bokning ni gjort någonsin?
Det var en svår fråga, bästa någonsin. Med bara fyra dagar sen höstfinalen med Club Killers måste jag nog ändå säga att det blir svårt att toppa den bokningen. Att få hit så många grymma musiker. De ger ju inga turnéer som det är, så att de ens tar sig utanför Stockholm på annat än festivaler får man anse som rätt unikt. Förutom Club Killers minns jag även Promoes legendariska spelning på Bergsbron våren 2004. Det var sjukt bra drag. Kändes som hela stället skulle rasa samman av publiktrycket. Men ändå, Club Killers är nog störst.

Vilken drömbokning finns kvar att få i hamn?
Den frågan har jag fått flera gånger, av svenska band så är det Broder Daniel och Soundtrack of our lives kanske. Eller tänk The Hives på Guskelov, men de banden ligger nog utanför vår ekonomiska ram skulle jag tro.

Vad är det egentligen som motiverar till att slita med klubben vecka efter vecka?
Ofta är det ett kämpigt slit med först det förberedande bokningsarbetet och sedan att alltid jobba under kvällarna. Det är en hatkärlek till det vi håller på med, men i slutändan är det mest kul. Speciellt när gäster kommer fram och säger att de haft den bästa konsertuppleveslen någonsin hos oss, vilket har hänt ett par gånger i höst, sådant värmer. Se folk glada av musik, det är belöning för allt slit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2005-12-13
Foto:
Hemsida: www.klubbrepublik.se

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner