Joyzine.se


Recension - Demo

The Revelling Blind
The Promo
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-02
Hemsida: www.revellingblind.com

Jag har haft förmånen att följa The Revelling Blind genom flertalet demos. Från det att de för några år sedan var en velig orkester som stod och fegade mellan jazz och pop till den senaste demon, ”Demo 2006”, där de allt mer började hitta sin rätta stil i drivig popmusik som flörtar med dåtiden samtidigt som den känns nyskapande. Men det är inte förrän nu som polletten verkligen trillat ner. Som orkestern nått så mycket fulländning som demoformatet tillåter.

I somras gjorde The Revelling Blind det enda rätta, planen var att sätta samman en delikat promo för skivbolag, radiostationer och liknande aktörer och orkestern frågade helt enkelt sin opartiska omgivning om vilka låtar ur repertoaren som var viktigast att ha med. Undertecknad var en av dem som tyckte till. Resultatet är ”The Promo”, en alldeles briljant demo där två nyskrivna låtar trängs med två tidigare höjdare, Another Stateline (”Demo 2005”) och Oh Mary (”Demo 2006”).

Som jag tidigare skrivit handlar The Revelling Blind om att skriva rockmusik från förr uppdaterad för 2000-talet och de har under de här åren verkligen lyckats utveckla sin talang för att göra detta. ”The Promo” är för första gången i bandets karriär en väldigt enhetlig inspelning och riktigt bra på det sättet att varje låt är en ny sprallig vitaminkick som man inte kan skaka av sig. I det här formatet tillåter sig gruppen inte längre att bifoga låtar som skiljer sig vare sig det handlar om kvalitet eller musikalisk inriktning. Favoriten är dock solklar. Den driviga refrängen och det flyhänta pianot i Oh Mary får mig gång på gång att studsa upp i taket av upphetsning.

Det här är musik för glada fester, för spralliga dagar eller för de där bakfulla stunderna när du är seg och måste komma igång. ”The Promo” är kort och gott en briljant version av gladrock som är svår att motstå. The Revelling Blind har hittat hem, den här låtsammansättningen är briljant. Blir bandet inte uppmärksammat nu ger jag upp hoppet om musikbranschen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Revelling Blind ()
The Revelling Blind ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner