Joyzine.se


Recension - Live

Witchcraft
Metallsvenskan, Örebro
2012-05-26
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-05-28
Hemsida: www.witchcrafthome.com

Witchcraft

Att Witchcraft efter en längre paus skulle göra comeback med gig på Metallsvenskan och en kommande skiva under året gladde nog många. När så belysningen dämpades i Rockklassiker-tältet och bandet äntrade scenen, så hasade även en kutryggig typ i vita säckiga brallor och marinblå pikéskjorta fram till sångmikrofonen. Tro det eller ej, men det var sångaren och kvarvarande originalmedlemmen Magnus Pelander. När han tar ton, blev det så sorgligt kristallklart: det var jävligt länge sedan som i synnerhet han stod på scen.

När jag såg dem år 2008 som förband till Motörhead i Karlstad, var det en van frontman med skinnpaj och lång hårman. Tre och ett halvt år senare ser Magnus Pelander sorligt nog mer ut som en vilsen förskolelärare som upptäckt att han av misstag snubblat in på en scen när han letade efter toaletten.

Seriöst, scenspråket är skrattretande; han sätter sig i skräddarställning, sjunger skitnödigt med skräckslagen blick och gör några konstiga svepande armrörelser i försök att se dramatisk ut. Övriga medlemmar i bandet öser som om de varit instängda i replokalen medan Magnus Pelander agerar som om han aldrig spelat i ett band förut. Horribelt! Jag vägrar ta del av detta imagemässiga haveri och stövlar förargat ut från tältet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metallsvenskan 2012
Årets bästa 2012 enligt Erik Hammarström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner