Joyzine.se


Recension - Skiva

Turn Off Your Television
Humble Waves, 2012
Skivbolag: Sound of wool
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-10
Hemsida: turnoffyourtelevision.se

För ungefär ett år sedan försökte den här Malmö-trion fresta mig med en självbetitlad fullängdare. Då agerade jag svårflörtad, pekade på några fina stunder med behöll min reserverade hållning och ett småbuttert ansiktsuttryck.

Den hållningen kan jag inte längre upprätthålla med trovärdighet när Turn Off Your Television nu gör ett nytt försök med en ny fullängdare. Bara ett år senare har det hänt oerhört mycket med den här trion. Kanske inte rent soundmässigt, de plöjer fortfarande i samma fåra, men mognadsmässigt. Låtarna har mer pondus och är överlag betydligt bättre. Som om Skånepågarna vet just precis vad det är de vill åstadkomma den här gången.

Vad de vill åstadkomma är lättsam country som vågar blicka bakåt i historien lika mycket som hålla fast vid moderna tiders popideal. Senast drog jag paralleller till Simon & Garfunkel och visst, med den väna körsång som här och var slinker igenom är det snudd på omöjligt att inte göra det. Men ”Humble Waves” är än mer musik att sitta på verandan och titta på solnedgången till. Detta samtidigt som en ljummen sommarbris fladdrar avslappnande i flanellen och utsikten mest består av en karg och stenig sydstatsöken. Kanske tar någon då upp gitarren, kanske sitter rent av Turn Off Your Television där subtilt inhysta i ett hörn och trevar över strängarna.

Då behövs ingen skvalteve i världen. ”Humble Waves” är många kliv framåt och inget annat än ett styrkebesked. Lyssna!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Turn Off Your Television (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner