Joyzine.se


Recension - Skiva

Bingo
Ett Grindslagsmål I 2 Delar, 2012
Skivbolag: Discouraged Records
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2012-12-07
Hemsida: -

Det här är musik och ett band som väcker minnen för mig, så pass mycket att jag bara sitter och ler när jag första gången lyssnar igenom skivan. Bingo är ett musikaliskt kollektiv som funnits i cirka 15 år i olika konstellationer och olika utföranden. De spelar svensk grindcore med ett tydligt anarkosyndikalistiskt budskap och har fantastiska låttitlar som Pengar styr allt (utom Power Violence) och Grind mot Reinfeldt.

De har sina rötter som separata band under samma namn i både Stockholm och i Umeå och har släppt flertalet skivor inom både hardcore och pop samt gett ut fanzines. Jag är sedan tidigare bekant med det Stockholmsbaserade Bingo då de figurerat i min ungdom på Vita Huset I Täby .  

I detta fall är det Umeåbaserade Bingo som släpper denna "dubbelskiva". ”Ett Grindslagsmål I 2 Delar” består av bandets två inspelade fullängdare på en cd, den första från 2006 och den andra från 2008. De bränner sammanlagt av 23 politiskt laddade låtar om bland annat fackkamp och arbetsrätt på under 26 minuter och det går verkligen undan. De lyckas hålla spänningen uppe under båda skivornas längd då de varierar sig så otroligt mycket, från det ena grindpartiet som verkligen andas power violence till mer nutida hardcoretakter. Det är lekfullheten i låtarna och det ständiga tempobytandet som gör att ingen låt någonsin blir den andra lik.  

Det hörs på långa vägar att Bingo är erfarna musiker med historik i många andra lokala band och de levererar allt med stor spelglädje och massor av jävlar anamma. Ljudet på skivan är i genomgående högklass även om du kan höra viss skillnad på de två olika inspelningarna. På den första delen från 2006 så är det lite råare inspelning medan den andra delen har en bättre och renare produktion vilket gör att du kan höra vart enda ord som skriks och alla instrument får ta sin behövda plats även om trumljudet känns lite väl långt fram i mixen.  

”Ett Grindslagsmål I 2 Delar” får mig att med glädje minnas tillbaka till mina tonår och många svettiga spelningar på fritidsgårdar och kaféer med politiska brandtal och svartröda stjärnpins och det är med ett stort leende på läpparna jag drömmer mig bort till Bingos kaotiska toner.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Snutjävel

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner