Joyzine.se


Recension - Skiva

The Nightchild
The World Unseen, The World Unknown, 2012
Skivbolag: afmusic
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2012-12-14
Hemsida: thenightchild.at.ua

Ukrainsk goth-rock, smaka på den meningen och försök att inte ha förutfattade meningar om hur det låter. Hur låter det då? Nja... inte så bra tyvärr. Det är stillsam goth-rock med vissa barrockinslag där det låter som om alla instrument kommer från en synth. Undantaget verkar vara gitarren, men jag kan ha fel. De har dock försökt få ljudbilden att låta så organisk som möjligt men dessvärre låter det rätt plastigt.

Låtarna är runt fem minuter var och det är i längsta laget då det känns som att de mest maler på i en evighet. Man skall ge dem att de har skrivit bra melodier som funkar fint med låtarna men dessvärre faller de också platt på grund av utförandet. Jag vill inte vara den som klagar på uttalet men då de valt att sjunga på engelska gör det att det dessvärre drar ner på betyget ytterligare då det brutna uttalet gör att allt blir lite kantigt. Skivan är över 50 minuter och de 13 låtarna i sig låter väldigt lika varandra vilket också ger ett väldigt sömnigt intryck då det inte händer så mycket alls på skivan.

The Nightchild har funnits sen 2003 och släppt skivor både som soloprojekt och som duo/trio och består på denna skiva av medlemmarna Nightchild A och Nightchild M, påhittigheten är med andra ord på topp när det kommer till namnen. Sångaren och initiativtagaren, Nightchild A har även ett soloprojekt som heter Sociophobia som nyligen släppt en re-release på sin skiva från 2007, “What's News?”. Den är så hemskt att jag inte vet om det är jag som bara inte hänger med i musiken och inte förstår helheten eller om det är dåligt på riktigt.

"The World Unseen, The World Unknown" är en skiva som skulle kunna ha varit helt okej med bra produktion, riktiga instrument och lite bättre uttal. Gör om gör rätt!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner