Joyzine.se


Recension - Skiva

Lord Belial
Nocturnal Beast, 2005
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-17
Hemsida: www.lordbelial.com

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Lord Belials mix av sävlig black metal och gulligt atmosfäriska melodigitarrer. Vissa partier har helt klart sina poänger, men ofta känns det mesta bara malplacerat och stelt. Den bestående känslan efter flertalet avlyssningar av ”Nocturnal Beast” är dock att den känns oerhört mycket 90-tal.

Jag menar absolut inte att man måste vara modern och inte får blicka bakåt. Men musiken på ”Nocturnal Beast” ger inget gott old school-intryck, utan för snarare fram associationer till lökiga komedier om nördar i mjukisbyxor. Det är 90-talet i sin allra töntigaste form och oerhört tyskt. De högt mixade melodigitarrer som präglar plattan är säkert ditlagda med avsikt att skapa en kuslig stämning. Det lyckas inte alls. Samma musikskoleeffekt används i samtliga låtar och även om det som spelas låter bra förtar ljudet all känsla. Det medför också att de flesta låtarna låter likadant, variation saknas verkligen trots att det nog är sådan bandet varit ute efter att skapa.

Det hela är dock inte helt värdelöst. Som nämnt är flera av melodierna riktigt bra, om de bara inte förtagits av ett så löjeväckande ljud. Det är lite som om Lord Belial och producenten Andy LaRocque reducerat sig själva. Det finns en hel del bra material på ”Nocturnal Beast”, men det slösas vårdslöst bort. Slutresultatet blir därmed en lam blick bakåt mot tyskt 90-tal. Standard black med ambitioner. Så som den lät innan världens producenter insåg hur sådan här musik borde rattas.

En helfestlig detalj som bara måste nämnas är att det i Succubi Infernal låter som om Thomas Backelin sjunger ”sugerpie infernal”. Black metal to the bone!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Lord Belial (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner