Joyzine.se


Recension - Skiva

Savage Garden
S/t, 1997
Skivbolag: Sony
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-01-01
Hemsida: www.savagegarden.com

Savage Garden fick inte något skivkontrakt till en början och man kan ju fråga sig varför efter att ha lyssnat på den här plattan som är deras debut. Skivan innehåller en hel rad med hits och att ingen producent nappade på det här till en början är ett väldigt stort mysterium. Darren Hayes har en mycket känslig röst och lyfter många av låtarna som kanske inte är allt för musikaliskt fulländade.

Med på plattan ligger jättehitsen To the moon and back, I want you och Truly madly deeply. Värt att nämna är att dessa tre ligger i rad som spår nummer ett, två och tre. Den förstnämnda är ju en helt otroligt bra låt som man fastnar i och spelar tillbaka gång på gång för att höra den härliga refrängen. Den är dock inte bäst på skivan, bäst är nämligen spår nummer fyra. Även denna låt har spelats på radio och visats i TV ett otal gånger, självklart handlar det om Tears of pearls som har en synthslinga vem som helst skulle falla för. Visst, den är inte svår och man får ingen aha-upplevelse som säger, "wow vad bra, hur sjutton kom han på den", men den är helt enkelt hur skön som helst, det går nästan inte att beskriva med ord.

En annan mycket spännande melodi på den här platan är Breake me shake me som håller ett lite högre tempo än vad de övriga verken gör. Det är i stort en balladskiva men just Break me shake me bryter mönstret och det gör den till en liten extra aptitretare. När gruppen väljer att satsa på bara en riktigt fartig låt vill det till att den blir bra och här har de verkligen lyckats. Avslutningsspåret heter Santa Monica och är en ballad som tål att höras flera gånger. Här har tempot dragits ned ytterligare från de övriga spåren och vi får en riktigt skön avslutning på skivan.

Slutligen vill jag poängtera att det är ytterst konstigt att dessa två grabbar som träffades när ett coverband behövde en sångare en gång i tiden inte fick ett skivkontrakt direkt. Till skillnad från många andra artister finns här en brinnande entusiasm för musiken och minst ett par öron för hits. Vi ska vara glada att Savage Garden finns och kan bara hoppas att de kommer att hålla på att bra tag till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sebastian Fors And The Ones That Got Away

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner