Joyzine.se


Recension - Skiva

Backstreet Boys
Millennium, 1999
Skivbolag: Jive
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.backstreetboys.com

Det brukar ju heta att så och så många människor kan inte ha fel, i det här fallet vill jag dock säga tvärtom, miljontals amerikaner har helt fel. Backstreet Boys tredje album har sålt i otroliga upplagor i USA (i övriga världen också för den delen) och tillsammans med Britney Spears spelade de in mest pengar under hela 1999. Med det facitet i hand måste ju den här skivan vara något alldeles extra, så är dock inte fallet, de välvårdade killarna i gruppen bjuder inte på något nytt överhuvudtaget.

Många av er har säkert tröttnat på Larger than life och I want it that way, radiokanalerna har som ni vet spelat dessa låtar sönder och samman. Sanningen är den att har man hört de två låtarna har man egentligen hört hela skivan, de två melodierna beskriver skivans sound på ett alldeles utomordentligt sätt. Alla låtar låter ungefär likadant och även om grabbarna sjunger riktigt skapligt händer det inget nytt och balladerna som staplas på varandra känns ganska tråkiga. Det finns egentligen bara ett enda undantag och det är Show me the meaning of being lonely som trots det smöriga framförandet är en riktigt snygg ballad.

Backstreet Boys är ett bra koncept och de är många hästlängder bättre än vad efterföljarna Five och Westlife är (för att inte tala om andra floppband som försökt kopiera med ännu sämre resultat) men det behövs något nytt för att bandet ska kännas riktigt fräscht. Det räcker inte med några harmoniska melodislingor, polerade sångröster och snygga kläder på omslaget för att alla ska svälja musiken med hull och hår. Skivan är visserligen en stor kommersiell framgång men på något sätt känns det som om den sålde bra bara för att det var just Backstreet Boys som gjorde den. Kanske är det så att Backstreet Boys är ett så bra varumärke att det inte spelar någon roll hur musiken låter, i sådana fall är musikindustrin på väg åt helt fel håll. Varumärket är starkt, kanske rent ut av det starkaste i musikvärlden och min lilla åsikt har väl ingen som helst inverkan på de stora massorna. Det enda jag kan göra är att såga plattan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hypade band
Musik, vad är det?

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner