Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Svensk populärmusik volym 2, 2003
Skivbolag: Johnny Bråttom Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-29
Hemsida: -

”Svensk populärmusik volym 2” är en vacker och mysig skiva. Visserligen är det en salig samling av genres men främst är det pop- och singersongwriter artister som lyfts fram. Det är lågmält, finstämt och på gränsen till snyftigt ibland. Det går dock aldrig så långt som till att det blir patetiskt. De rock- och electroicalåtar som petats in här och var hjälper till att ge skivan en bra balans.

Hade det inte varit för ett par vedervärdiga hip-hopspår hade jag delat ut full pott till den här plattan. Men det känns som att det inte är meningen att den här samlingen ska kamma hem sådana betyg. Här finns musik som kan tilltala många olika smaker. Missionen är ju att sprida bra musik och att få fler människor att få upp ögonen för mindre, men ändå fenomenala band. Gänget bakom lyckas onekligen då det alltid är en stor kick att höra ny vass musik, speciellt som man förmodligen fortfarande levt oupplyst utan ”svensk populärmusik volym 2”.

Det är svårt att plocka ut favoriter då skivan inhyser 21 låtar från lika många artister och större delen av materialet håller hög klass. Men om jag ska vara taktlös och ändå utnämna segrare går den delade titeln till Pete Thompson med sin atmosfäriska myspop och alltid lika härligt dansanta Slagsmålsklubben. Men som sagt, det här är en kanonskiva som du borde investera i.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2007-01-01)
V/A (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner