Joyzine.se


Recension - Skiva

Tingsek
World of its own, 2006
Skivbolag: V2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-21
Hemsida: www.tingsek.com

Diskussionerna har varit många, främst med kollega Christian Stenbacke, kan en vit man verkligen sjunga som om han vore svart? Visst bör det ses som ett kunskapsglapp hos en musikrecensent att inte vara bekant med Magnus Tingseks tidigare soloeskapader, men sent skola syndaren vakna och den begåvade skåningen sjunger onekligen som en svart man. Det låter alldeles förträffligt!

”World of its own” är Tingseks, som förmodligen är mer känd för sin medverkan i Loosegoats och på senare tid stränggnidande i reggaeakten Helt Off, andra soloalbum och här mixar han musikstilar hej vilt utan att tappa fokus. Grunden ligger i skönt souldränkt popmusik, men Tingsek smyger in svängig blues, disco, gospel och slicka reggaetakter. Det bjuds stråkar och i Gnarls Barkley-festliga Someone else riktigt medryckande blås.

Men även om den känslofulla soulpopen skulle kunna stå alldeles utmärkt på egna ben är det i slutändan sånginsatsen som får ”World of its own” att blomma ut till en väldigt viktig skiva. Magnus Tingsek har inte bara en röst som man inte förväntar sig ifrån honom, den är dessutom otroligt tilltalande. Han sjunger som en Daniel Lemma som inte fegar ur, en Everlast som inte bara har dollartecken framför ögonen, eller kanske helt enkelt som en oerhört taggad Magnus Tingsek.

Att ”World of its own” är ett av de mest avslappnade och därmed kanske bästa soulpopalbumen som släppts i år är solklart. Missa inte!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2008
Arvikas vassaste band 2007
Tingsek (2008-05-02)
Tingsek (2007-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner