Joyzine.se


Recension - Live

Tingsek
Brewhouse, Göteborg
2008-05-02
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2008-05-04
Hemsida: www.tingsek.com

Efter att ha ridit på en våg av framgång med sitt album ”World of it’s own” från 2006, har det nu blivit dags för en uppföljare i ”Too many feelings at the same time”. Albumet har dock inte funnits ute mer än några veckor och nyfikenheten bubblar i luften inne på Brewhouse minuterna innan det är dags för Tingsek att träda fram.

Med sig på scen har Tingsek ett synnerligen kompetent gäng musiker, som tycks vara välrepeterade och förvånansvärt avslappnade, trots att det är ett tidigt skede av turnén. Sångstämmorna sitter som gjutna och kompet är stabilt, men det är den fenomenale keyboardisten som utmärker sig med sin fingerfärdighet. Att bandet spelar varannan ny låt och varannan gammal gör att publiken håller intresset uppe, även om några i publiken skruvar på sig lite oförstående när Tingseks experimentella moduleringar får för stort utrymme.

De färska låtarna från det nya albumet är intensiva och går helt i linje med Tingseks tidigare material. Några av dem är tämligen funkinfluerade och är inte helt lättlyssnade, men det är positivt att Tingsek tillåter sig själv att sväva iväg och vågar utforska nya marker. De funkösiga frispelen ger jag dock inte mycket för. De återkommer då och då som någon form av klimax i slutet av låtarna och påminner mer om åskväder än om musik, eller som en kvinna i publiken uttryckte det: ”det var för mycket Stevie Wonder-piano!“ (clavinet).

Tingsek är full av energi, vilket han också var när jag såg honom på Sticky Fingers för ett år sedan. Denna kväll är det dessvärre som att energin inte riktigt kommer ut. Mot slutet av spelningen erkänner Tingsek också att han har feber. Trots detta lyckas han, imponerande nog, hålla nivån uppe och ger dessutom publiken två omgångar med extranummer. Det är också mot slutet av spelningen som fördämningarna släpper och den viljekraft och musikaliska glädje som jag förknippar med Tingsek släpps fri. I World of our own tycks alla i lokalen vara helt absorberade av fenomenet Tingsek, men då har vi dessvärre väntat lite väl länge på att den där magin skulle infinna sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfreds vassaste band 2006
Årets bästa skivor 2006
Tingsek (2006-01-01)
Tingsek (2008-06-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner