Joyzine.se


Recension - Skiva

Kula Shaker
Pilgrim's Progress, 2010
Skivbolag: www.kulashaker.co.uk
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-25
Hemsida: www.kulashaker.co.uk

Så det är så här det perfekta soundtracket till Chimays mustiga och högst alkoholhaltiga öl låter? Nej då, skämt åsido, gruppen hävdar själva att de snarare inspirerats av naturen och omgivningarna kring den belgiska bryggarorten där de kommit att bygga sin studio. Men en och annan god dryck har säkerligen också slunkit ner under arbetet.

För någonting har hänt det är ett som är säkert. Sångaren Crispian Mills berättar själv om hur de rockigare bitarna inte riktigt ville falla på plats medan de lugnare, mer folkiga, låtarna satt som hand i handske. Kula Shakers psykedeliska rock skakar därför fram längs lite mer subtila vägar den här gången.

Oavsett vad som är orsaken till den nya sinnesstämningen är den välkommen. ”Pilgrim's Progress” är ett utsökt album där psykedelia och fina harmonier går hand i hand. Kula Shaker passar alldeles utmärkt som ett lugnare, mer reflekterande band. De får Kaliforniskt surfflum att umgås med strävt fallande snö i landet Narnia utan att det känns krystat, för att tala i bilder.

Retro och folkigt är det på samma sätt utan att det blir konstigt, utan snarare lysande. Om riktigt stark öl och ett naturskönt landskap alltid innebar så här snyggt flödande kreativitet skulle jag råda fler att flytta till den belgiska obygden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Mikael Mjörnberg

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner