Joyzine.se


Recension - Demo

Apes IQ
Pussyfied pimpride
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-12-23
Hemsida: www.apes.tk

Jag förstår verkligen om Dregen och hans gelikar darrar där de sitter och trycker i sina hålor. Här har ni inget annat än Sveriges rockframtid. På den självfinansierade plattan ”Pussyfied pimpride” visar Apes IQ med all önskvärd tydlighet hur skitig rock ska framföras.

Bandet har hittat den där sensuella nerven som kan göra den här typen av musik så ljuvlig. Nerven som kan återfinnas i några få Backyard Babies och Psychopunch spår, men som annars helt saknas på den svenska rockscenen. Det är smutsigt utan att vara för smutsigt, putsat utan att bli mediefjäskande, aggressivt utan att bli hotfullt och attitydstint utan att bli konstlat. Helt enkelt ett knytnävslag mitt i prick.

”Pussyfied pimpride” passar lika bra på partyt (framförallt med det härliga textkonceptet) som hemma i finsoffan. Precis lagom tuff rock med spännande drag av Sex Pistols-inspirerad punk och orädd grunge a la Nirvana. När några av låtarna döpts till Mainstream a-hole, Smells fish och El pornostarro blir jag såld. Svensk rock blir helt enkelt inte bättre än så här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner