Joyzine.se


Recension - Skiva

Andromeda
II=I, 2003
Skivbolag: New Hawen Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-04-21
Hemsida: www.andromedaonline.com

Ointressant, överambitiöst, fjantigt, ja till och med fullkomligt värdelöst. Jag har mycket att säga om den här skivan, men på samma gång måste jag inte ta upp mycket plats alls. Det tjänar ju ingenting till att bara rada upp massa okvädesord här, ni fattar nog vinken ändå. Det här är helt uselt helt enkelt.

Andromeda spelar en extremt proggig variant av pudelmetal någonstans i gränslandet mellan de två genres som brukar kallas power och heavy. Experimentlustan är det inget fel på och det experimenteras hej vilt fram och tillbaka. Faktum är att jag nog aldrig hört en skiva där det onanerats så mycket som på ”II=I” tidigare. Skalorna haglar åt alla håll och det handlar inte om futtiga solon, utan snarare hela låtar som byggs på onani. Visst är killarna väldigt duktiga på att spela, men jag gillar inte alls sådan här gitarrmasturbation. Det är så otroligt ointressant.

För gitarrspelet svarar Johan Reinholdz som även tämjer strängar i thrashdoftande gruppen NonExist. Jag tycker helt klart han borde hålla sig till den gruppen, där är hans gitarrkonster riktigt läckra. I Andromeda blir hans tekniska lir mest smaklöst. Det känns på något sätt som om han (och hela gruppen för den delen) vill visa upp sig för omvärlden, ”Kolla vad jävla bra vi är på att hantera våra instrument”, och på det sättet söker uppskattning mer på grund av sin tekniska skicklighet än för musiken. En förbaskat ointressant skiva helt enkelt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2008
Arvikas vassaste band 2007
Anubis Gate (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner