Joyzine.se


Recension - Live

The Ark
Boulognerskogen, Skövde
2001-07-25
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.thearkworld.com

Ska man skriva om The Ark live räcker det egentligen att bara nämna ett namn - Ola Salo. Visst är övriga komponenter i gruppen väldigt duktiga musiker, men de glöms bort och blir gråa skuggor jämsides med sångarens karisma.

Inte nog med att snälle farbror Ola är en gudabenådad sångare, han är dessutom kung när det kommer till mellansnack. Han lyckas med att vara både rolig och allvarsam på samma gång och formulerar sig så att det inte går att ta miste på vilket budskap han vill förmedla. Stundtals är budskapet lite väl flummigt för mig, men det är ändå en fröjd att höra på det Ola kväker ur sig.

Bandet inleder med hiten Echo chamber och sen har de egentligen bara klockrena pärlor att fortsätta med. Riktigt bra låtar som It's take a fool to remain sain, Joy surrender och Let your body decide radas upp och även om det märks att killarna inte har en hundraprocentig tändning denna kväll gör de ett mycket bra framträdande.

De glammiga scenkläderna bandet kör med hjälper till att förstärka upplevelsen och att de dessutom kör med klädbyte ger en extra liten kick. The Ark är helt enkelt ett mycket speciellt liveband och efter att ha sett dem tre gånger kan jag helt enkelt bara konstatera att jag gillar deras egna stil.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Sonic Magazine
The Ark (2007-06-16)
The Ark (2007-07-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner