Joyzine.se


Recension - Live

Kent
Boulognerskogen, Skövde
2002-07-24
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-05
Hemsida: www.kent.nu

Viktigpetterrecensenterna (till exempel de som kluddar för de större svenska kvällstidningarna) har slagit sig för bröstet och försökt överträffa varandra i att hylla Kents liveshow med flest superlativ. Som vanligt har de pressat upp hypen på tok för högt och Kent är aldrig ens i närheten av de femmor som delats ut i diverse blaskor. Därmed inte sagt att de är dåliga, tvärtom. Kent är riktigt bra och bjuder på en hemtrevlig show som går hem alldeles utomordentligt.

Att Jocke Berg är en karismatisk och genomhärlig scenpersonlighet är ju vida känt och här visar han verkligen sin klass. Inte nog med att han sjunger prickfritt genom hela giget, hela hans rörelsemönster och sätt att vara sprider glädje. Mellansnacken är korta men kärnfulla och bandet spelar riktigt bra.

Det som gör att Kent tappar och inte blir den där riktiga kicken man vill ha på konsert är låtvalet. Det är uppenbart att bandet vill promota sin nya platta och i princip samtliga låtar från den spelas. Inget ont om ”Vapen och ammunition”, jag tycker rent av att det är den bästa platta Kent fått ur sig. Men den är något för slö och mysig för att fungera hundraprocentigt på en stor utomhusscen. Hela konserten blir lite för trög och inte riktigt så intensiv som jag skulle vilja ha den – och som jag vet att Kent klarar. Grabbarna bjuder helt klart på juste underhållning, men riktigt häftigt är det tyvärr inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kristian Anttila om "Natta de mina"
Det släpps alldeles för mycket skit!
Kent (2010-07-15)
Kent (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner