Joyzine.se


Recension - Skiva

Placebo
Loud Like Love, 2013
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-10-08
Hemsida: www.placeboworld.co.uk

Placebo. Bandet som i sina bästa stunder alltid varit fullständigt glimrande. Bandet som sällan lyckats hålla en jämn nivå uppe genom en hel platta.

Plötsligt händer det.

”Black Market Music (2000) och ”Battle For The Sun” (2009) får konkurrens i diskografin av en mogen uppstickare. De två nämnda verken är utan tvekan trions starkaste kort sedan tidigare. Skränigt uppkäftiga ”Black Market Music” och revanschglödande stöddiga ”Battle For The Sun” har det gemensamt att det fräser av adrenalin om dem. I och med ”Loud Like Love” fullbordas treklövern av ett lite mer eftertänksamt och balanserat album.

Placebo har varit inne på det spåret tidigare, men utan att riktigt kunna ta det i hamn. Visst rockpumpas det en del även på den här plattan, men anslaget andas mer eftertanke. Det är vuxet och moget i ordens allra mest positiva betydelse. Långt ifrån ofarligt, men ändå med en världsvan säkerhet och pondus som vittnar om att Placebo vågar välja bort det skräniga för det finstilta vid de tillfällen då det passar.

Rocksmockan Rob The Bank sätter sig förstås direkt, men det tillbakalutade svänget i A Million Little Pieces och vackert sammansvetsade Too Many Friends är minst lika viktiga kompositioner. För att då inte tala om Scene Of The Crime som med sin rytm och sin enkelhet skapar något oerhört stort av i grund och botten ganska enkla beståndsdelar. Det är en fullträff i samma skola som exempelvis Meds, For What It's Worth, Special K och Days Before You Came från tidigare ansträngningar.

Slutligen lyckas Placebo kombinera samtliga sina ingredienser och göra det på ett sådant sätt att det håller genom en hel skiva. ”Loud Like Love” är en riktigt positiv överraskning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Anders Nilsson
Inför Siesta! 2010
Placebo (2006-01-01)
Placebo (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner