Joyzine.se


Recension - Skiva

The Cardigans
Gran Turismo, 1998
Skivbolag: Universal
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-01-01
Hemsida: www.cardigans.com

Cardigans har ju blivit väldigt stora runt om i världen och det har stigit dem lite åt huvudet (verkar det som i alla fall, de har blivit riktigt diviga). Deras platta "Gran Turismo" har sålt väldigt bra, så jag ställde mig frågan, är den verkligen så bra?

Det första intrycket man får är, Nej, den är verkligen inte så bra att man skulle lägga ut pengar på den. Första spåret Paralyzed har visserligen en bra refräng men i övrigt är det fyra minuters grå ljudsubstans. Efter följer radiohiten Erase/Rewind som jag aldrig riktigt fattat storheten med. När denna följs upp med sömnpillret Explode känns hela skivan meningslös. Men visst, det finns ljuspunkter även om de är få och man får leta med lupp för att hitta dem. My Favourit Game, den första radiohiten från skivan är faktiskt bra. Det bästa Cardigans någonsin har gjort. Introt till Do you beliveve är också riktigt fräckt, samt då refrängen på första spåret Paralyzed. Annars är det bara tråkiga spår med korta namn som Starter och Higher.

Cardigans industridatapop imponerar inte det minsta på mig. En bra låt på en hel skiva (11 spår) duger inte, totalt underkänt!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hur står sig dragplåstren i Hultsfred 2006?
Metronomy
The Cardigans (2006-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner