Joyzine.se


Recension - Live

Markovic
Sticky Fingers, Göteborg
2007-02-17
Av: Daniel Arosenius
Publicerad: 2007-02-20
Hemsida: www.markovic.nu

Sticky Fingers har blivit något av ett andra hem för Markovic, som denna afton gjorde sin åttonde spelning i lokalen. Denna gång som förband till Depressive Art som släpper sitt debutalbum på samma skivbolag som Markovic släpper singeln ”Crayons”. Två band och därmed dubbla anledningar att fira, både för Wonderland Records och för den taggade publiken som gav båda banden fullt stöd från första stund.

Egentligen är Markovic för bra för att ”bara” vara ett förband. Deras storslagna och stämningsfulla musik kommer helt till sin rätt på Sticky Fingers, men bandet bevisade också klart och tydligt att de kunnat hänföra vilken arenapublik som helst. Sångaren Johan Berg ålar och slingrar sig fram över scenen och fångar tonerna och atmosfären på ett fantastiskt sätt. De effektfulla gitarr- och synthslingorna är genialiska och smetas ut över det pumpande kompet som John Rönneklev (bas) och André Lidholm (trummor) levererar. Musiken går i takt med publikens accelererande hjärtslag.

Det är framförallt i suveräna Lifeache som publiken vaknar till liv på riktigt och jag ryser av genuint välbehag. Även när bandet spelar Crayons synkroniserat med videon på storbildsskärm, övertygas jag återigen om att Markovic har något nytt och spännande på gång. Den storslagna kraften och den gripande stämningen är förförisk, men också kontrollerad; de vet vad de sysslar med och vart de är på väg.

När bandet lämnar scenen i sann rockstjärneanda med gitarrerna tjutandes klargör de än en gång att de mentalt redan har packat den stora resväskan och lämnat Göteborg. Jag är glad att jag fick stå på perrongen och vinka farväl och önska dem lycka till på resan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sommaren 2003 1
Depressive Art
Markovic (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner