Joyzine.se


Recension - Skiva

5 Star Grave
Drugstore Hell, 2012
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-24
Hemsida: www.5stargrave.com

Italienarna i 5 Star Grave tar verkligen i å det grövsta för att trampa åtminstone någon på tårna. Med titlar som Dead Girls Don't Say No och Love Afair With The Beast och allmänt dekadent utsvävande texter gör de sitt bästa för att provocera. Det är möjligt att det funkar i Italien, men i en musikbransch där man hört och sett i princip allt känns det mest bara sökt. Bitvis nästan lite gulligt, bitvis mest fjantigt. Gruppen balanserar på en smal linje där.

Musikaliskt är ”Drugstore Hell” däremot en mycket roligare historia. Herrskapet rör sig flyhänt mellan heavy metal och punkrock på ett sätt som imponerar. Beskriver man soundet som en uppkäftig blandning mellan Murderdolls och Deathstars borde ni vara ganska på det klara över hur det låter. De driviga metalpartierna finns här, likaså rockgroovet och punkspartansk attityd och snygga elektroniska inslag.

Framförallt skriver 5 Star Grave riktigt starka låtar. ”Drugstore Hell” osar visserligen av attitydstint bekräftelsebehov (”se oss, snälla se oss!”), men jag tror italienarna hade kunnat ta sig ganska långt även utan att tänja på gränserna för dem som dikterar ordningen när det kommer till god smak. De energiska låtarna är nämligen utrustade med så mycket kraft och så snygga melodier att det är svårt att värja sig.

Jag brukar tycka det är ganska roligt med politiskt inkorrekta saker, men när jag lyssnar om och om igen på ”Drugstore Hell” gör jag det faktiskt enkom på grund av musiken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner