Joyzine.se


Recension - Live

Miss Li
Crescendo, Norrköping
2007-04-12
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-04-17
Hemsida: www.missli.se

Om förgående akt, Maia Hirasawa, kändes något blek i framställning och mellansnack, framstår jazzpophybriden Miss Li som den totala motsatsen. Jerry Lee Lewis och Little Richards hittills okända dotter. Maken till en mer gormande och hyperaktiv människa på en scen var det länge sedan jag såg, och då snackar vi ändå den ytterst oväntade kategorin jazzpop.

Det är inte bara Miss Li själv, eller Linda Carlsson som hennes mor och far förmodligen kallar henne, som blir objekt för såväl blick som hörsel ikväll. Resterande bandmedlemmar förtjänar en eloge de med. Framförallt mannen, med det imponerande skägget, på ståbas. Hade jag haft ett sug efter att spela ståbas hade jag sett ut precis som honom.

Som den välinformerade och egenhändigt utsedda musikjournalist jag är hade jag givetvis lyssnat in mig lite grand innan själva spelningen. Jag stod till och med och skröt för en tjejkompis och förklarade att Miss Li minsann är lugn jazzblues, nästan lite loungemusik. Tji fick jag när Linda Carlsson med vänner fick mig att sätta både andan och stoltheten i halsen redan i första låten. Kvinnan är ju helt galen!

Även solen har dock sina fläckar, som det klassiska uttrycket lyder, ibland kan det bli för mycket av det goda. Låtmaterialet imponerar stort, den blandning mellan jazz, pop, blues, och vad mer man kan tänkas relatera till, som Miss Li experimenterar med känns både fräsch och på något sätt nyskapande. Och i kvällens livekostym blir låtarna än bättre, till en början. Men till slut blir den nästintill råa, brutala, energi som Miss Li frambringar när hon framför sina låtar, nästan bara till en parodi på sig själv.

Lika mycket som det på ytan kaotiska mellansnacket bara blir flamsigt i slutändan. Miss Li balanserar hela tiden på en tunn linje mellan genialiskt och bara för mycket. Tyvärr trampor hon över den linjen allt för många gånger för att jag ska vara nöjd. Jag rekommenderar ändå att ni tar er en titt om ni har möjlighet, trots de gnälligheter jag framfört är Miss Li i liveformat något utöver det vanliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikas vassaste band 2007
Årets bästa skivor 2007
Miss Li (2008-07-31)
Miss Li (2007-07-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner