Joyzine.se


Recension - Live

Miss Li
Emmabodafestivalen
2008-07-31
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-08-06
Hemsida: www.missli.se

Egentligen hade jag inte behövt gå på den här konserten; jag visste ändå exakt vad som väntade. Om jag har räknat rätt var det här den femte gången jag såg Miss Li, och som vanligt bjöds det på jazzig, överglad handklappspop med felspelningar på pianot och ett coolt, tillbakalutat kompband.

Jag förstår att en förstagångstittare tycker att det här är riktigt bra. Det tyckte jag också för ett drygt år sedan, men nu känns det här bara skittråkigt. ”Samma sak, nya låtar” och ”missade pianotangenter” var det enda jag skrev i mitt block under konserten. Charmen i att en tjej verkar ha så roligt på scenen och framför låtar som får hela publiken att hoppa håller i sig ett tag, men min fascination har verkligen släppt. Dessutom återanvänder ju Miss Li – eller Linda Carlsson som hon egentligen heter – bara allt det svenska Doris gjorde på 60- och 70-talet.

Det är enkelt att ifrågasätta Miss Lis låtmaterial eller det kloka i att släppa tre skivor på elva månader. Det är dock en väldigt strategisk bokning av Vinterbadarna, då allt från punkare till synthare och naturligtvis popare syns hoppandes. Ljudet är återigen under all kritik då rundgång hörs under flera låtar, men som Kjell Höglund sa: man vänjer sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Reeperbahn Festival
Emmabodafestivalen 2008
Miss Li (2007-04-12)
Miss Li (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner