Joyzine.se


Recension - Live

Ministry
Arvikafestivalen
2003-07-11
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-15
Hemsida: www.thirteenthplanet.com/ministry

Att Ministry med Al Jourgensen i spetsen sitter på en gedigen samling tuffa riff råder det ingen tvekan om. När de dessutom ståtar med en apcool backdrop som hela tiden matar publiken med morbida filmsekvenser och bjuder på den generösa speltiden en timme och fyrtiofem minuter borde succén vara given. Så enkelt är det dock inte, stundtals blir det hela lite väl enformigt.

Ministry är blytunga från start till mål och när de pushar som hårdast med sina monsterriff är det förbaskat bra. Men låtarna bjuder på, på tok för många mellanpartier som inte alls fungerar och ibland är inte ens refrängerna särskilt starka. Det blir väldigt ojämnt, ena stunden himmelrike och andra stunden så trist att jag överväger att gå därifrån.

Al Jourgensen är en bra scenpersonlighet och hans sågningar av den amerikanska regimen och mentaliteten är uppfriskande. Han svarar dessutom för en juste sånginsats även om jag inte lyckas uppfatta ett enda ord av vad karln sjunger, men det låter bra. En sak som jag inte riktigt förstår är dock varför han envisas med att hänga på sig en gitarr då och då. Det finns redan två gitarrister på scen och gubben tar ju ändå inte mer än något enstaka ackord.

Trots att det är ojämnt som tusan måste det ändå i slutändan konstateras att det ålderstigna metalbandet fungerar live. De bjuder på ett eget uttryck och en frejdig show som behövs i dagens liveklimat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De tog sin egen väg...
Minnenas Arvika
Ministry (2007-01-01)
Fireball Ministry (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner