Joyzine.se


Recension - Live

The Pusjkins
Heden, Göteborg
2001-08-09
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.myspace.com/thepusjkins

Jag har all respekt för The Pusjkins, men de är inget liveband. Deras blandning av småsvängig rock och lugn, välsjungen pop passar inte på scen. Den tänder liksom aldrig till. Linköpingskonstellationen gör musik som passar mycket bättre att sätta på när man bara ska ligga och mysa. Live ska det vara fart och fläkt, något bandet inte alls lyckas frambringa.

Det kommer inte särskilt mycket folk till Heden för att se tjejerna spela. Det beror nog mer på det dåliga vädret än på bandet, men det känns ändå symptomatiskt. Himlen är grafitgrå, ungefär lika grå som hela framträdandet artar sig. Flickorna försöker rocka lite på scenen, men de får inte publiken med sig. Jag skulle tippa på att det beror på att materialet inte artar sig på den här typen av stor scen. Det är möjligt att Pusjkins skulle passa utmärkt på en trång och intim liten klubb, men det här känns fel.

Jag tycker lite synd om tjejerna, för de är faktiskt ett bra band och har ett skönt material. Den enda låten som det slår lite gnistor om är singelsläppet Girlfriend, en låt jag själv är stormförtjust i. Annars står det mest still. De lugna låtar som är så mysiga hemma i sängen låter platta och tråkiga i livekostym. Maria Bergströms röst låter sorgligt ensam över Heden och vinden griper tag i oss åhörare. Det hade behövts musik med mer krut för att besegra vädrets makter denna dag.

Jag tvingades kväva någon gäspning och dra tröjan tätare om kroppen, något som inte är ett bra betyg åt bandet. Men som sagt, skicka in The Pusjkins på en rökig och alkoholstinkande klubb och jag skulle antagligen stortrivas.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Pusjkins (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner