Joyzine.se


Recension - Live

The Strokes
Hultsfredsfestivalen
2006-06-16
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.thestrokes.com

The Strokes har varit nere för räkning sedan de släppte sitt första, nu redan legendariska, album ”Is This It” 2001. Att lyckas toppa en sådan samling låtar, utan att upprepa sig eller falla ur ramen allt för långt, visade sig inte bara vara svårt utan rent av omöjligt. Där uppföljaren ”Room On Fire” var en blek kopia är senaste släppet ”First Impressions of Earth” bara dålig i allmänhet. Men inget av detta märks av alls ikväll då festivalens headliner står på scenen. Ikväll är Hultsfred On Fire.

Det är ett taggat The Strokes som lirar med en intensitet och glöd som imponerar. Inledande Heart in a cage renderar i ett makalöst glädjeutbrott hos den massiva samling människor som kommit för att se New York-slynglarna. Helt plötsligt känns det som tiden har dragits tillbaka till åren då allt började och The Strokes var världens mest hypade band. Att Julian Casablancas är mer än måttligt berusad gör bara det hela ännu bättre, hans röst har både ett driv och en lagom dos av den karakteristiska nonchalanta sluddrigheten som passar låtarna perfekt.

Oavsett vad man egentligen tycker om The Strokes låtar gissar jag på att folket som samlats här kan precis varenda textrad, allsången är massiv, och The Strokes levererar utan att stanna upp en sekund. Someday och Last Nite låter ännu skitigare och råare än vad jag någonsin kunnat förvänta mig. Juicebox, den enda låten med substans på ”First Impression of Earth”, blir även den till en riktig pärla ikväll. Det är bara att konstatera, The Strokes är verkligen så coola som folk säger och de är framförallt fortfarande att räkna med, i alla fall i liveformat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Shout Out Louds
Foals
The Strokes (2011-07-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner